Websitecheck

Copy to Flow zet de puntjes op de i.

Laat je webteksten nakijken

Een prachtig vormgegeven plek op het internet is pas helemaal af met de juiste tekst. Heb je zelf de teksten voor je website geschreven? Goed bezig!

Nu is het tijd om ervoor te zorgen dat die ook foutloos zijn. Zo laat je meteen een goede indruk achter op nieuwe bezoekers van je site. Ik wil je daar graag mee helpen.

Herkenbaar?

Kwaliteit boven alles

Heb je al een website of ben je je webteksten aan het schrijven? Wil je je huidige of nieuwe website laten nalezen op fouten? Kies dan voor een websitecheck. Foutloze webteksten stralen professionaliteit, betrouwbaarheid en geloofwaardigheid uit. Ze vergroten het vertrouwen in de kwaliteit van jouw dienst of product. Om je te helpen dat gevoel te behouden of te bereiken controleer ik alle pagina’s van je website.

Ik let op spelling, grammatica, interpunctie en consistentie. Ik help je tot een correcte, vlot leesbare website te komen. Zo blijven de ogen van je klant niet hangen op fouten in je boodschap, maar op de waardevolle informatie die jij als ondernemer via je site wil overbrengen.

Wat ik voor je corrigeer?

Spelling

Twee letters omgewisseld, een letter te veel of te weinig, hoofdletters vergeten of foutief aaneengeschreven woorden? Het zijn de kleine foutjes die je als auteur van de tekst niet meer opmerkt.

Interpunctie

Een verloren gelopen komma die beland is waar die niet moet staan, aanhalingstekens aan het begin maar niet aan het einde van een zin … Een fout leesteken kan je zin meteen een andere betekenis geven.

Grammatica

Werkwoordstijden? Meervoud of enkelvoud? De juiste voorzetsels en lidwoorden? Laat een expert je helpen alle gekke regels van het Nederlands correct toe te passen.

Consistentie

Op de eerste pagina zeg je nog ‘u’, maar daarna wordt het ‘je’. Je product kost 20 euro, maar elders staat 15 euro. Het is belangrijk dat de informatie op je site overal overeenstemt.

Tarieven

Ik doe een grondige check-up van je webteksten, zodat jij met een gerust hart je site aan alle (potentiële) fans van je dienst of product kan tonen. Ik hanteer daarvoor de volgende tarieven, exclusief btw:

Website corrigeren tot vijf pagina’s € 185
Per bijkomende webpagina + € 20

Veelgestelde vragen over de websitecheck

Je bezorgt me je URL (als je website al online is) en stuurt me de teksten in één of meerdere Worddocumenten via e-mail. Je zou bijvoorbeeld de inhoud per webpagina in een document kunnen zetten. Ik maak de verbeteringen in Word met de functie ‘Wijzigingen bijhouden’, zodat jij kan zien wat ik heb aangepast en je het desgewenst ook weer ongedaan kan maken.

Het is ook mogelijk om samen te werken in Google Documenten. Met de tool ‘Suggesties’ zal je daar mijn wijzigingen aan je tekst kunnen zien.

Nee, dat doe ik niet. Ik werk in Word, zodat je mijn verbeteringen kan zien en je zelf de aanpassingen kan overbrengen naar je site. In systemen voor websites (CMS) zijn letters vaak te klein. In Word kan ik de letters tijdens het corrigeren vergroten en in een ander lettertype zetten waardoor de fouten en mijn wijzigingen beter zichtbaar zijn. Stuur me wel het adres van je website door als dat kan. Zo heb ik ook een zicht op hoe het er online uitziet.

Bij oplevering stuur ik je twee documenten terug in een e-mail. Ten eerste krijg je je originele Worddocument(en) met de verbeteringen in ‘Wijzigingen bijhouden’. Je kan zelf kiezen welke aanpassingen of suggesties je accepteert of welke je weigert. Vervolgens zet je de tekst over naar je site.

Ten tweede stuur ik je een ‘schone’ versie van je tekst in een nieuw document waarin mijn correctie-/redactiewerk volledig is verwerkt. Dat is handig indien je de gebruiksklare tekst onmiddellijk wil kopiëren en plakken naar je webpagina.

Heb je me je tekst bezorgd via Google Documenten? Dan kan je er sowieso zelf terug aan, want je document staat in de cloud en is toegankelijk voor ons beiden.

Ja, en daarvoor is een woordpakket ideaal. Je betaalt op voorhand voor een woordbudget dat je ter beschikking hebt om regelmatig (korte) teksten zoals die voor socialmediaposts te laten nakijken. Voor de juiste prijzen en meer informatie over de woordpakketten verwijs ik naar de pagina over tekstcorrectie.

Nee. Samenstellingen met ‘social(e) media’ zijn één woord. We schrijven samenstellingen met Engelse woorden in onze Nederlandse taal zoveel mogelijk aaneen. Een koppelteken mag om de leesbaarheid te vergroten, bijvoorbeeld socialmedia-posts of socialemedia-posts.

Vind je dit soort informatie interessant? Word dan flowfanaat en ontvang gratis taaltips in je mailbox! Ook op Instagram deel ik er regelmatig.

De prijs voor een websitecheck van een site die tot vijf pagina’s groot is, bedraagt € 185 (exclusief btw). Ook voor kleinere websites is dat dus het bedrag. Heb je meer dan vijf webpagina’s, dan komt er voor elke extra pagina € 20 bij. Bijvoorbeeld voor de correctie van een website met negen pagina’s betaal je € 185 + (4 x € 20 = € 80) = € 265 (exclusief btw).

Bij oplevering van je teksten stuur ik een factuur met betaalgegevens mee. Voor grote opdrachten vraag ik een voorschot.

Het is moeilijk daar een precies antwoord op te geven. Het hangt af van hoe druk ik het heb. Ik raad je aan om me gewoon al eens te contacteren, dan kunnen we samen bekijken wat mogelijk is en dan kan ik het werk voor je inplannen. Voor spoedopdrachten reken ik een toeslag van 25%.

In dat geval behoort mijn dienst aan jou niet meer tot de websitecheck, maar beschouw ik de opdracht als een gewone correctie- of redactieopdracht, waarbij ik een tarief per woord hanteer. Voor meer informatie kan je terecht op de pagina over tekstcorrectie.

Ja, ook als particulier kan je je website door mij laten controleren. Neem contact op en dan bekijken we alles samen.

cirkel verloop

Stuur me hier je flowfanmail.

Of gewoon je vraag natuurlijk.