Tekstcorrectie

Laten we jouw woorden nog beter maken.

Correctie en redactie voor ondernemers

Stel ...

Hoe zou het voor je zijn als …

Laat je teksten reviseren, zodat je ze met een gerust gevoel kan publiceren

Fouten maken tijdens het schrijven is normaal; onvermijdelijk zelfs. Maar je daar zorgen over moeten maken, je onzeker voelen over je kunnen of er opmerkingen over krijgen is niet leuk. Als je een boodschap te vertellen hebt, dan wil je die gewoon opschrijven, vanuit je hoofd, vanuit je hart, precies zoals jij het voor je ziet.

Met je eigen woorden toon je je authenticiteit en expertise op sociale media, in je e-mails of online cursus en dat is waar je klanten van houden … Maar dan zijn je teksten af en intussen ben je er waarschijnlijk op blindgestaard. Je ziet daardoor je eigen fouten niet en je schrijfsels voor de tiende keer nalezen zal niet veel helpen. Je hebt een frisse blik nodig van iemand die de teksten voor het eerst ziet.

Dat is hét moment om beroep te doen op een tekstcorrector die je tekst proefleest en corrigeert voor je overgaat tot het posten of publiceren ervan. Je zou immers niet willen dat je klanten degenen met ‘de frisse blik’ zijn, die je tekst met fouten te zien krijgen en afknappen op je aanbod.

Een tekstcorrector polijst je zelfgeschreven tekst tot in de puntjes. Je krijgt een foutloos geheel zonder gênante spelfouten, ontbrekende informatie of misplaatste leestekens die je klant in de war brengen. De ogen van de lezer blijven niet hangen op de fouten, maar op de unieke boodschap die jij als ondernemer wil overbrengen.

Jij schrijft, ik verbeter (en je kiest hoe ver ik daarin ga)

Correctie

Je hebt gewoon een extra paar ogen nodig. Je voelt je goed bij de tekst die je hebt geschreven, maar wil je ervan verzekeren dat er geen fouten zijn blijven staan. Ik dubbelcheck je content, zodat jij die met een gerust hart kan publiceren.

Ik let daarbij op:

 • Tikfouten
 • Dubbele woorden
 • Ontbrekende woorden
 • Grammaticale fouten
 • Interpunctie (leestekens en spaties)
 • Hoofdlettergebruik
 • Woordsplitsingen
 • Spelling, spelfouten
 • Afkortingen, eenheden, cijfers en symbolen

Dit werk is vooral taaltechnisch (dus niet inhoudelijk) en kijkt naar elk woord en elke zin op zich.

Standaardtarief: € 0,030 per woord

Redactie

Je tekst is af, maar je bent er zelf nog niet helemaal tevreden over. Je vreest bijvoorbeeld dat je tekst nog een beetje stroef loopt. Ik geef je suggesties om woorden of zinnen te veranderen, zodat de tekst beter flowt.

Ik corrigeer foutjes, maar let ook op:

 • Zinsconstructies
 • Woordkeuze (bv. te veel herhaling vermijden)
 • Samenhang, consistentie en leesbaarheid
 • Feiten controleren (bv. schrijfwijze van eigennamen, correcte data)
 • Dubbelchecken van de inhoudsopgave, voetnoten, bibliografie, verwijzingen enz. (indien van toepassing)
 • Consistentie in de opmaak (bv. lettergrootte, hoofdstuk- en paginanummers)

Standaardtarief: € 0,065 per woord

(Deze tarieven zijn exclusief btw en zijn van toepassing op losse, eerste of eenmalige opdrachten.)

Op regelmatige basis samenwerken vanaf
de tweede opdracht?

Schrijf je regelmatig (korte) teksten, zoals een dagelijkse Instagram- of Facebookpost, een wekelijkse blog of een maandelijkse nieuwsbrief? Natuurlijk wil je niet voor elk tekstje een offerte, een factuur en een hele hoop andere administratie. Maak het jezelf gemakkelijk en kies voor een woordpakket. Je betaalt meteen voor een tegoed aan te corrigeren of te redigeren woorden. Bij elke opdracht die je me stuurt, besteed je een deel van je pakket. Ik hou het aantal woorden bij en stuur je een waarschuwing als je reserve bijna op is. Je betaalt minder per woord én het scheelt administratie.

 

Correctie

Redactie

Woordpakket 2500 woorden

€ 75,00

€ 162,50

Woordpakket 5000 woorden

€ 140,00

€ 315,00

Woordpakket 10.000 woorden

€ 250,00

€ 600,00

(Deze prijzen zijn exclusief btw. De woordpakketten zijn voorbehouden voor terugkerende klanten vanaf de tweede opdracht.)

Welke teksten ik controleer?

Je kan voor zowat alle teksten bij mij terecht: nieuwsbrieven of andere e-mailmarketing, drukwerk (bv. flyer, folder, brochure, affiche …), blogs, socialmediaposts, e-books, boeken, online cursussen, zakelijke documenten (bv. brief, offerte, factuur, contract …), cv’s, papers …

Wil je de teksten van je (nieuwe) website laten nalezen, dan is de websitecheck iets voor jou.

Veelgestelde vragen over correctie en redactie

Je bezorgt me de tekst in een Worddocument via e-mail of het contactformulier of geeft me toegang tot je bestand in Google Documenten – als je je tekst daarin geschreven hebt. Ik zet ‘Wijzigingen bijhouden’ (Word) of ‘Suggesties’ (Google Documenten) aan en begin met het corrigeren of redigeren van je tekst. Elke wijziging die ik doe wordt opgeslagen en zal zichtbaar zijn.

Bij oplevering stuur ik je twee documenten. Ten eerste krijg je je originele Worddocument met de verbeteringen in ‘Wijzigingen bijhouden’. Je kan kiezen welke van mijn aanpassingen je accepteert of weigert (wanneer je het niet met me eens bent).

Ten tweede stuur ik je een finale, verbeterde versie van je tekst in een nieuw document waarin mijn correctie-/redactiewerk volledig is verwerkt. Dat is handig voor als je de tekst meteen wil kopiëren en plakken naar bijvoorbeeld je sociale media.

Werken we in Google Documenten dan heb je sowieso op eender welk moment toegang tot je bestand met mijn verbeteringen erin.

Je zou het kunnen zien als basic en premium tekstcorrectie of proeflezen. Bij een gewone correctie kijk ik je tekst na op foutjes. Denk aan spelling, grammatica, ontbrekende woorden, hoofdletters, leestekens en spaties, …

Redactie gaat verder. Ik controleer niet alleen op foutjes in je tekst, maar suggereer ook aanpassingen op woord- en zinsniveau, die de tekst duidelijker en aantrekkelijker maken.

Bij een gewone correctie verander ik je woorden of zinnen niet. Ik ga ervan uit dat je blij bent met je tekst en dat je beroep doet op mij om foutjes eruit te halen, zodat je tekst klaar is om gepubliceerd te worden.

Ben je zelf niet zo zeker over je woorden en zinnen en over de leesbaarheid van je tekst? Dan help ik je daarmee als je voor redactie kiest. Ik pas de tekst aan om hem vloeiender te maken. Het zou kunnen dat ik daarvoor wat woorden of zinsdelen vervang, weglaat of toevoeg. Natuurlijk hou ik zoveel mogelijk rekening met jouw schrijfstijl en woordkeuze.

Zoals je kan zien in de prijstabel hanteer ik een prijs per woord. Voor een spoedopdracht reken ik een toeslag van 25% aan.

Koop je een woordpakket (zodat je een tegoed aan woorden hebt dat je voor meerdere opdrachten kan gebruiken) dan zal de prijs per woord lager liggen, zoals je hier kan zien:

Prijs per woord in woordpakket

Correctie

Redactie

2500 woorden

€ 0,030

€ 0,065

5000 woorden

€ 0,028

€ 0,063

10.000 woorden

€ 0,025

€ 0,060

Het betreft prijzen exclusief btw.

Ben je specifiek geïnteresseerd in het laten controleren van je website? Bekijk dan zeker de informatie en tarieven van een websitecheck.

Nope. Een afkorting van een gewoon woord of een gewone woordgroep krijgt in principe kleine letters. Kijk maar naar voorbeelden als enz. en m.a.w.

Is het bovendien een afkorting die letter voor letter wordt uitgesproken (zoals cv, wc en gsm) dan schrijf je die zonder punten.

Vind je dit soort informatie interessant? Word dan flowfanaat en ontvang gratis taaltips in je mailbox! Ook op Instagram deel ik er regelmatig.

Bij oplevering van je tekst stuur ik een factuur met betaalgegevens mee. Ook woordpakketten zet ik op factuur. Voor grote opdrachten vraag ik een voorschot.

Het is moeilijk om hier een exact antwoord op te geven. Hou er reken mee dat ik het druk kan hebben en niet onmiddellijk met je tekst bezig kan zijn. Deel een deadline mee als je je teksten instuurt, dan kan ik daar rekening mee houden in mijn planning. Bij spoedopdrachten reken ik een meerprijs van 25% aan.

Een tekst die al gepubliceerd werd, kan ik nog steeds verbeteren, maar dat doe ik in een Worddocument, net zoals voor andere opdrachten. Je kopieert de tekst best naar Word. Let op: daardoor wijzigt de opmaak en verdwijnen emoji’s.

Ik stuur je de verbeterde tekst in een Worddocument terug. Je krijgt een versie met zichtbaar gemaakte wijzigingen en een finale versie, die je rechtstreeks kan kopiëren en plakken om de oude tekst op je website of sociale media te vervangen. Lees voor websites zeker de info over websitechecks.

Ik verbeter je tekst sowieso in Word of in Google Documenten waarbij wijzigingen worden bijgehouden. Wil je gewoon een verbeterd document dat af is, open dan het ‘finale’ document dat ik meestuur bij oplevering. Ik kan je verbeterde tekst, als ze niet te lang is, ook in een e-mailbericht plakken. Zo hoef je Word of Google Documenten niet te gebruiken.

Ja. Mijn klanten zijn in hoofdzaak bedrijven of ondernemers, maar als particulier kan je ook bij mij terecht. Twijfel dus niet om contact op te nemen. Zo nu en dan lanceer ik trouwens speciale acties voor studenten, zodat zij hun eindwerk, masterproef, bachelorproef, paper, thesis, scriptie … kunnen laten proeflezen aan een voordeeltarief.

cirkel verloop

Stuur me hier je flowfanmail.

Of gewoon je vraag natuurlijk.