Over mij

Ik ben Floortje, tekstcorrector en yoga-instructeur.

Floortje Clerix

Tekstcorrector en yoga-instructeur

Twee verschillende activiteiten? Ja. Als multipassionate ondernemer wil ik niet kiezen. En dus bestaat Copy to Flow uit twee concepten, twee passies, twee sterktes. Eén ding is niet mijn ding, want er valt zoveel te ontdekken, te leren en beleven.

Van kunstwerken observeren tot taalfouten spotten

Ik ben leergierig, ordelijk, bedachtzaam en attent. Samen met mijn oog voor detail kwamen die eigenschappen me tijdens mijn studie kunstwetenschappen goed van pas. Maar in plaats van ze meteen professioneel in te zetten, stapte ik na het behalen van mijn diploma met een veel te zware backpack en een ticket enkele reis op het vliegtuig naar Bangkok. Geen concrete plannen, geen idee hoe lang ik weg zou blijven en welke plaatsen ik wilde bezoeken – gewoon weg. Het werd zo’n leuk avontuur, dat uiteindelijk bijna negen maanden duurde, dat ik binnen een jaar na thuiskomst opnieuw voor negen maanden naar Zuidoost-Azië trok.

Tijdens het soloreizen kreeg ik het idee om tekstcorrector te worden. Zowel tijdens mijn studies als tijdens een stage bij de Belgische Ambassade in Jakarta en in latere jobs, vond ik het ontzettend fijn om met taal en tekst bezig te zijn. Ik kon daarin mijn kennis, observatievermogen en oog voor detail tot uiting brengen. Naast de taalcursussen die ik al volgde, besloot ik een opleiding tot proeflezer en copywriter te doen. Zelf schrijven doe ik graag, maar anderen helpen met hun teksten door ze te verbeteren doe ik nog veel liever. Met mijn aanpassingen wil ik hun woorden naar een hoger niveau tillen en kan ik mee applaudisseren voor de successen die zij vervolgens boeken. Mag ik met mijn eagle eyes jouw teksten scannen?

Van beginneling tot teacher op het yogapad

Ook yoga is een passie die me al van in mijn studententijd prikkelt. Ik deed voor het eerst yoga in Parijs toen ik er op Erasmus was. Maar tijdens mijn eerste sessie dacht ik: oei, nee, niets voor mij. Toch bleef de interesse bestaan. Tijdens mijn twee reizen in Zuidoost-Azië bloeide de nieuwsgierigheid helemaal terug op. Ik ontmoette onderweg meerdere avonturiers zoals ik, die vertelden hoe yoga hen hielp om bewust te leven en nog meer van elke dag te genieten. De fysieke discipline, maar ook meditatie en de manier van in het leven staan, inspireerden me. Al snel ging ik les volgen in België en kreeg ik de smaak te pakken.

Toen ik tijdelijk in Jakarta woonde, was ik vastberaden om ook daar yoga te doen. Vier keer per week ging ik ‘s morgens om 6.00 uur naar de groepsles hatha en vinyasa. Fantastisch was dat! Als westerling tussen de Indonesische dames bleek ik het minst lenig, maar op korte tijd boekte ik veel vooruitgang. Ik keerde terug naar België en zette mijn yogapad verder bij Bodywise in Alken. Sinds begin 2022, na een opleiding tot yoga-instructeur, geef ik er zelf les. Door yoga leerde ik me bewust worden van mijn lichaam, geest en ademhaling. Ik wil anderen leren om ook hun bewustzijn te vergroten en de schat aan voordelen daarvan te ervaren.

Verder kennismaken?

Op mijn sociale media deel ik regelmatig persoonlijke verhalen of een blik achter de schermen van Copy to Flow. Volg me zeker op Instagram, Facebook en LinkedIn.

Wil je graag eens afspreken?

Of gewoon even samengevat?

Dit is een lijstje van 10 dingen waar ik van hou.

  1. Yoga – hoe kan het ook anders?
  2. Talen – ik spreek Engels, Frans, een redelijk niveau van Indonesisch en een beetje Duits
  3. Duiken – onder water chillen tussen het koraal en de kleurrijke vissen, heerlijk
  4. Lekker eten – pizza, frietjes, pizza, Libanees, pizza, sushi, pizza …
  5. Mijn grote familie – de tofste (groot)ouders, broer, zus, nonkels, tantes, nichten en neven
  6. Persoonlijke groei – de ontwikkeling van mijn fysieke en mentale gezondheid boeit me mateloos
  7. De lente – de beste temperaturen en de natuur op haar best
  8. Parijs – ik waan me nog steeds een parisienne zoals tijdens mijn jaar aan de Sorbonne
  9. Het Louvre – ik liep er jaren geleden stage en geraak (vooral letterlijk) niet op de collectie uitgekeken
  10. Reizen – twee keer maakte ik een solobackpackreis van ongeveer negen maanden door Zuidoost-Azië
cirkel verloop

Stuur me hier je flowfanmail.

Of gewoon je vraag natuurlijk.